Najboljša besedila se rodijo iz srca in pod tušem

Št. ogledov:
N/A

Ura je ena ponoči in odpravim se spat. Ne, ker bi bila zaspana, ampak ker moram, saj večino ostalih ljudi začne delovati (zame) zgodaj zjutraj. In prav malo jih briga, da je moja ustvarjalnost na višku ravno sredi noči.

Večerni obred in vroč tuš. Ko začutim prve curke vroče vode na koži, se, kot tolikokrat doslej, čisto prebudim. Začnem razmišljati o hvaležnosti, o življenju, o navdihu. Kako težko nekaj napišem, če sem pod časovnim pritiskom. Kako hvaležna sem, da je tega vedno manj in da lahko pišem takrat, ko besedilo začutim, ko se v sekundi pojavi cela slika in jo samo še spravim na papir. To so tista prava besedila, ki pridejo iz srca in se dotaknejo ljudi.

In ravno to se mi zgodi danes pod tušem … najprej se rodi nova pesem. Vem, da jo bom pozabila, če je takoj ne zapišem. Še dobro, da imam telefon vedno pri roki, tako da skočim za minutko izpod tuša in evo je:

RES GA IMAM RADA

Končno sem ga zares spoznala!
Ves čas je bil ob meni, me spremljal in bodril,
jaz pa ga nisem opazila in sem iskala drugje.
Sem pa tja sem imela občutek, da obstaja, a je prehitro minil.
Potem pa sem se počasi zbudila in ga začutila v dno duše.
Tu je, samo moj, samo zame!

In res ga imam rada … to (moje) ŽIVLJENJE!

img_4155

Zadovoljna se vrnem pod tuš, a navdih mi ne da miru. V mislih se začne rojevati nov blog. Dolgo že nisem nič napisala in moja stran sameva …

Ker se bojim, da mi bodo misli zbežale, ponovno vklopim računalnik in začnem pisati. In tako ravno sedaj, sredi noči, nastaja nov zapis, za katerega upam, da ga boste začutili z mano.

Kolikokrat namreč preberem besedila, ki jih nikakor ne začutim. Za katera takoj vem, da so bila napisana, ker jih je nekdo pač tisti trenutek moral napisati. Zdaj boste rekli, da pač nismo vsi za pisanje besedil. Pa res nismo, ste prepričani o tem? Če bi vam rekla, da napišite nekaj o temi, ki vas zelo zanima, o človeku, ki ga obožujete, o trenutku, ki vam je vzel dih … bi šlo, kajne?

Poskusite, saj ne boli. Ko boste imeli idejo, misel, pesem, občutek, karkoli … spravite to na papir in dajte prebrati komu, ki vam je blizu, pa tudi komu, ki vas ne pozna dobro. Boste videli, da boste prijetno presenečeni in mogoče odkrili plat sebe, za katero ste bili prepričani, da globoko spi ali, da je šla na dooolg dopust.

Pa srečno!

prijava na e-novičke
Strinjanje s pogoji*
SPLOŠNE INFROMACIJE
naziv podjetja:
naslov:
DAVČNA ŠT.:
MATIČNA ŠT.:
TRR:
Eventio, Urša Žorž Požrl s.p.
Razgled 5a, 6310 Izola
SI29128617
3795578000
SI56 1010 0005 9896 137
(Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI
COPYRIGHTS © 2023 ALL Rights reserved by mighty-krulz

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi e-knjigo Male skrivnosti organizacije dogodka

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi priročnik za mlade: Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam

Strinjanje s pogoji*