Kaj pa, če ne bi počela vsega hkrati?

Št. ogledov:
N/A

Včasih sem bila sveto prepričana, kakšna faca sem, ker lahko počnem toliko stvari naenkrat. Multitasking girl.

Govorila sem po telefonu, zraven pisala mail, z gibi glave odgovarjala sinu na vprašanja, razmišljala, kaj vse moram danes še postoriti itd.

Enako je zgledalo (in še danes je tako), ko sem se odpravila recimo v sobo nekaj iskati. Sproti sem na hodniku videla še razmetane copate in jih pospravila. Aja, pa v kopalnici je neobešeno perilo … V sobi sem zagledala knjigo, ki je že dolgo nisem brala, jo odprla in prebrala poglavje, medtem ko sem z drugo roko obešala perilo. Na koncu sem seveda pozabila, zakaj sem v sobo sploh prišla. Punce, se vam zdi znano?

multitasking-300x221

To mi je bilo tako samoumevno in se mi je zdelo zeloooo produktivno, da sem vedno hecala moje moške partnerje, sodelavce, prijatelje, kako lahko funkcionirajo, ker počnejo samo eno stvar naenkrat. Saj vendar niso produktivni! Jaz bi že zdavnaj zaprla svoje podjetje, če bi morala delati eno stvar hkrati! Ob živce so me spravljali, zato sem jih na to temo zbadala ob vsaki priložnosti.

Potem pa sem sčasoma spoznala, da multitasking vseeno ni tako super stvar. Da ljudi poslušam, a jih ne slišim, ker zraven razmišljam še o 200 drugih zadevah. Da pri nobeni stvari nisem 100% prisotna.

(No, ravno ko pišem ta blog, je vmes prišlo sporočilo na eno izmed FB strani, ki jih upravljam … na katerega sem seveda takoj odgovorila; pa na Instagramu je nekdo všečkal mojo fotografijo … preverim, kdo in katero; uf, spomnila sem se, da ima mamina prijateljica rojstni dan in je še nisem poklicala. Dvignem telefon in uredim. Kaj sem že počela na začetku? Aja, blog pišem!)

Najhuje mi je, ko mi sin nekaj govori, me užaljeno pogleda in reče: »Ok, spet si v svojem svetu in me ne poslušaš. Saj sem že navajen.« Priznam, velikokrat ga res ne poslušam. Naučila sem se, da si od sogovornika zapomnim prvi in zadnji stavek, pa še kakšnega vmes, da lahko ponovim, če me kaj vpraša. Obupno!

Tako da sedaj občudujem moške, ker se jim uspe osredotočiti na eno samo stvar. Če gledajo tekmo, gledajo tekmo. Če se pogovarjajo, poslušajo (seveda ne sme biti tekme zraven). Če nekaj delajo, temu posvetijo 100% pozornost. To je to … to si želim doseči tudi sama.

Odločila sem se … v naslednjem življenju bom moški! 🙂

prijava na e-novičke
Strinjanje s pogoji*
SPLOŠNE INFROMACIJE
naziv podjetja:
naslov:
DAVČNA ŠT.:
MATIČNA ŠT.:
TRR:
Eventio, Urša Žorž Požrl s.p.
Razgled 5a, 6310 Izola
SI29128617
3795578000
SI56 1010 0005 9896 137
(Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI
COPYRIGHTS © 2023 ALL Rights reserved by mighty-krulz

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi e-knjigo Male skrivnosti organizacije dogodka

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi priročnik za mlade: Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam

Strinjanje s pogoji*