Poleg organizacije dogodkov, mentoriranja in pisanja besedil, tudi večkrat stojim na “odru”.

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami v podjetništvu in izobraževanju sem zavzeta predavateljica, ki z veseljem delim svojo strast do podjetništva z različnimi generacijami (bodočih) podjetnikov. Vsako možnost za izmenjavo znanja in izkušenj vidim kot priložnost za oblikovanje boljše prihodnosti.

Zakaj izbrati mene za izvedbo predavanja?

 • Katera vsebinska področja pokrivam?
V zadnjih letih sem večkrat gostovala kot predavateljica na različnih ustanovah in tam vodila vaje ter delavnice. Poglobili smo se v teme, kot so organizacija dogodkov, kako izstopiti iz povprečja, da nas kupci opazijo, pridobivanje sponzorjev, mreženje, itd. Z mladimi pa največkrat delamo na tem, kako poiskati poslovno idejo ter jo pripeljati do morebitne realizacije …
 • Na odru sem …
… zagnana, strastna, dovolj glasna, razumljiva, včasih šaljiva in spoštljiva do slušateljev. Na vsako predavanje se posebej pripravim, pa četudi sem na isto temo predavala že ničkolikokrat. Zavedam se pomembnosti vloge, ki jo igram kot predavateljica, saj z vsakim predavanjem prispevam k oblikovanju naslednje generacije (potencialnih) podjetnikov.
 • Sodelovanja
Z dolgoletnimi izkušnjami na področju podjetništva sem pridobila priložnost za sodelovanje pri številnih programih, delavnicah in predavanjih, namenjenih študentom, dijakom, osnovnošolcem in podjetnikom. Moja sodelovanja segajo od podjetniških inkubatorjev, regijskih agencij, tehnoloških parkov, javnih agencij, podjetij, do univerz, srednjih in osnovnih šol, kjer vodim vaje in delavnice, predavam o različnih vsebinah, povezanih s podjetništvom, in spodbujam podjetno miselnost. To mi omogoča, da mladim predajam pomembne uvide in znanja ter jih spodbujam k razvoju podjetniškega duha.
 • Kako se je začelo?
Daljnega leta 2015 sem imela svoje prvo predavanje za študente novomeške fakultete za ekonomijo in informatiko. Naslov predavanja je bil “Kva je tvoj pešn” (dolga zgodba za tem naslovom :)). Odziv je bil odličen! Nato sem svojo predavateljsko pot na povabilo nadaljevala na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Pa sem si rekla: “Če sem navdušila študente, bi lahko tudi tiste, ki so že doštudirali, ki so v službah ali podjetniških vodah ali pa se še iščejo in ne vedo, v katero smer bi se obrnili.” Tako je čez noč nastalo predavanje Podjetništvo in strast, s katerim sem obredla večino slovenskih regij. In začelo se je moje prijateljstvo z odrom, ki traja še danes.
Na OŠ »Jožeta Krajca« Rakek smo že nekaj let vključeni v SPIRIT-ov projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, pri katerem nam vsako leto priskoči na pomoč Urša. Kot zunanja mentorica nam pomaga spodbuditi in navdušiti mlade, da se podajo na razburljivo pot podjetništva ter ustvarijo nekaj edinstvenega in drugačnega. S svojo sproščenostjo in pozitivno energijo vedno pričara prijetno vzdušje, ki je ključno za pridobivanje novih idej.
Uršo sem kontaktirala po priporočilu vodje MPIK Koroška kot zunanjo sodelavko za dijaške StartUp-delavnice »Štartaj življenje z Gimnazijo Ravne – Svet podjetništva od ideje do realizacije«. Niti za trenutek mi ni bilo žal. Že od prvega telefonskega klica naprej sva se dobro ujeli. Tudi dolga pot s Primorske na Koroško ji ni bila ovira. J Bila mi je v izredno pomoč pri organizaciji in izpeljavi delavnic ter odlična mentorica mladim »bodočim« podjetnikom. Na zanimiv način in skozi svoje izkušnje je udeležencem programa približala svet podjetništva od iskanja poslovne ideje do končne predstavitve izdelka oz. storitve. Skozi celoten proces jih je spodbujala s svojo pozitivno naravnanostjo, koristnimi nasveti in spodbujanjem ob pravem trenutku, da niso obupali tik pred koncem. Veselimo se ponovnega sodelovanja s teboj, Urša!
Urša je gostujoča predavateljica na GEA College pri »marketinških« predmetih na višji šoli. Študente takoj navduši s praktičnim znanjem in veseljem do dela in življenja. Tisto kar predava in govori – tudi dejansko živi. Je pristna, živahna in zelo zanimiva sogovornica. Vedno ko jo srečam, se razveselim in vsi dogovori in pogovori z njo potekajo lahkotno in sproščeno.Veselim se novih srečanj in skupnih čarovnij :)!
Uršo Žorž poznam slabih trideset let. Spoznal sem jo ko sva skupaj delal v turistični dejavnosti. Kasneje pa sva sodelovala na področju HRM, ko je vodila oddelek za razvoj kadrov. Njene zadolžitve so bile vezane na vodenje Šole za potencialne vodje in razvoj vodij. Urša je odprt in vedoželjen človek, ki zna združevati teorijo in prakso, ter zna navdušiti sogovornike, da mu prisluhnejo. Na samostojno poslovno pot sva stopila skoraj istočasno in takrat sem jo angažiral za izvedbo delavnic, predavanj in vaj. Vedno se je pri svojem delu dokazala z vestnostjo in natančnostjo. Delavnice, ki jih je izvedla so pohvalili, zato smo jo kasneje še dodatno angažirali za druge poslovne partnerje. Glede na izkušnje jo lahko priporočim tudi drugim. Delo z njo bo prijetno, znala bo združiti kolektiv za dosego skupnih ciljev.
Urša Žorž sodeluje z Visoko šolo za upravljanje in poslovanje Novo mesto na področju prenašanja znanja. Urša sodeluje s šolo tudi na projektu Po kreativni poti do znanja. Urša je več kot izjemno predstavila delovanje malega podjetnika študentom tretjega letnika programa upravljanje in poslovanje. Študentom sodelujočim v projektu Po kreativni poti do znanja pa je omogočila sodoben pristop in vpogled v timsko delo ter izpeljavo predmetnega dela na projektu. Še več, Urša je organizirala odlične delavnice znotraj projektov. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in dela z Uršo
Uršo Žorž smo spoznali kot odlično organizatorko nadvse uspešne vsakoletne prireditve 500 podjetnic. Zato smo jo povabili, da kot strokovnjakinja iz okolja našim študentom 3. letnika univerzitetnega študija pri predmetu Podjetništvo, posreduje svoje izkušnje. Vse prisotne študente je s prikazom o začetkih podjetniške poti, potrebnih znanjih, sposobnostih, osebnostnih lastnostih za uspeh, možnih pasteh in napakah, plusih in minusih samostojnega podjetništva, izredno navdušila.Zaradi njenega kreativnega in izredno zanimivega pristopa so prav vsi s posebno zavzetostjo sodelovali tudi pri njeni delavnici, kjer je vsak posameznik podal svojo poslovno idejo in nato dobil že prvi odziv ali bi le to lahko pretvoril v posel.
V okviru Univerze v Mariboru- Fakultete za organizacijske vede Kranj in v mojem imenu se Urši Žorž iskreno zahvaljujemo za njen nadvse uspešen doprinos k uresničevanju načela povezovanja teorije s prakso in ji želimo še veliko tako uspešnih predstavitev.
Maruša Nared,
OŠ “Jožeta Krajca” Rakek
Simona Rejec Merkač, Gimnazija Ravne na Koroškem
mag. Nataša Makovec, ravnateljica višje šole, GEA College
dr. Andrej Raspor, direktor, profesor, predavatelj
dr. SERGEJ GRIČAR, Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto
dr. VIDA KAMPUŠ TROP, docentka za podjetništvo in ekonomiko, Univerza v Mariboru, FOV

S KOM SEM DO SEDAJ SODELOVALA

Moje predavateljske izkušnje

 • Vodenje StartUp vikendov za osnovne/srednje šole in študente (od 2021 dalje)
 • Vodenje vaj s študenti na temo organizacije dogodkov, kako izstopiti iz povprečja, mreženje … za fakultete:
  • Gea College (od 2017 dalje)
  • Erudio (od 2017 dalje)
  • Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana (od 2017 dalje)
 • Izvajanje delavnic za projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih, Središče Rotunda Koper (november 2022)
 • KATIS - Podjetno reševanje izzivov za strokovne delavce izobraževalnih ustanov (oktober 2022)
 • Predavanje na temo “Kako pridobiti sponzorje” za BOREO – Regijsko stičišče nevladnih organizacij
  notranjsko-kraške regije (junij 20218)
 • Predavanje “Podjetništvo je strast” za RRA Koroška (junij 2021)
 • Predavanje na temo “Podjetništvo in strast – lahko svoj hobi spremenim v poklic?” za Društvo mladih
  Slovencev v Italiji (september 2020)
 • Predavanje na temo “Mentorstvo – priložnost za razvoj podjetja in študenta” za Gea College (junij 2020)
 • Predavanje na konferenci “Razvoj trajnostnega managementa” o agilnosti in strasti (oktober 2018)
 • Sklop predavanj za zaposlene v podjetju Zeiss (marec – september 2018)
 • Predavanje na Slovenskem forumu inovacij (september 2016)
 • Predavanje na povabilo Zavoda RS za zaposlovanje, pred 180 kandidatkami – potencialnimi
  bodočimi podjetnicami (julij 2016)
 • Vodenje lastnih predavanj na temo “Podjetništvo in strastpo različnih krajih Slovenije (2016)
 • Ostale izkušnje s področja predavanj si poglejte tukaj<<

Darila za vas

PRIROČNIK ZA MLADE

Priročnik je namenjen mladim od 15 pa tja do 25. leta. Pomagal jim bo odkriti njihove prednosti, sanje, ideje in jim morda olajšal odločitev, kam in kako naprej v življenju.

Avtorica: Urša Žorž Požrl

PREBERI VEČ+
ODKRIJTE SVOJO STRAST, DA JO BOSTE LAHKO PRENESLI V POSEL

Vpišite se in prejmite 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST.

Avtor: Scott Dinsmore

Prevedla in preuredila: Urša Žorž Požrl

ŽELITE ORGANIZIRATI DOGODEK IN POTREBUJETE POMOČ?

Vpišite se in prejmite e-knjigo z naslovom: Male skrivnosti organizacije dogodka.

Avtorica: Urša Žorž Požrl

Strinjanje s pogoji*
prijava na e-novičke
Strinjanje s pogoji*
SPLOŠNE INFROMACIJE
naziv podjetja:
naslov:
DAVČNA ŠT.:
MATIČNA ŠT.:
TRR:
Eventio, Urša Žorž Požrl s.p.
Razgled 5a, 6310 Izola
SI29128617
3795578000
SI56 1010 0005 9896 137
(Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI
COPYRIGHTS © 2023 ALL Rights reserved by mighty-krulz

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi e-knjigo Male skrivnosti organizacije dogodka

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi priročnik za mlade: Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam

Strinjanje s pogoji*