Kdaj je pravi čas za poslovno svetovanje ali mentoriranje?

Imate težave z uresničevanjem inovativnih idej ali potrebujete nov pogled na vaše izzive? Z individualnim svetovanjem, podporo in prilagojenim pristopom vam bom pomagala odkriti vašo pravo strast, oblikovati učinkovito strategijo in ustvariti konkretne načrte za vaš prihodnji poslovni razvoj. Ste pripravljeni na pomemben korak naprej?

Kdaj si poiskati mentorja oz. osebo, ki vam bo svetovala in vam pomagala na vaši (poslovni) poti?

 • Imate težave z uresničitvijo svojih idej?
Včasih ste polni svežih in navdihujočih idej, morda malo norih, pa ne veste, kako jih uresničiti. Prevzamejo vas, polni ste energije. Potem pa ne veste, kako naprej, kje začeti, kam se obrniti, kako jih spraviti v življenje.
 • Mogoče želite začeti lastno poslovno pot?
Morda pa ste že dooolgo v službi, kjer ne morete v celoti izraziti svojega potenciala. Želite si nekaj več, saj veste, da imate svetu veliko za dati. Odločili ste se, da je čas, da se premaknete naprej, da začnete lastno pot.
 • Se vam je kje zataknilo?
Lahko da ste že v podjetniških vodah in vodite svoj posel, a se vam je vmes zataknilo in potrebujete nov zagon. Zdi se vam, da že toliko časa trdo delate, učinkov pa ni takih kot ste jih pričakovali. Morda želite nadgraditi svoj posel, dodati nove produkte/storitve, se razširiti še drugam …
 • Imate problem na področju organizacije dogodkov ali pridobivanja sponzorstev?
Pri organizaciji dogodkov in pridobivanju sponzorstev se hitro pojavijo izzivi. Če občutite, da se soočate s specifično težavo in iščete učinkovite rešitve, sem z veseljem na voljo, da vam priskočim na pomoč.
Če ste se v kateri izmed zgornjih situacij prepoznali, vam z veseljem pomagam. Sama sem namreč šla skozi marsikatero zgodbo. Zato sem vam s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem pripravljena stati ob strani kot mentorica ter vas popeljati na novo pot.
Uršino mentoriranje mi je bilo v ogromno pomoč. Že od prvega dne ko sva se dogovorila za srečanje, sem dobil občutek kot da se poznava že od prej, kar je naredilo celotno vzdušje še bolj prijetno. Zelo sem bil presenečen nad njeno profesionalnostjo, a istočasno prijaznostjo in sočutjem. V času mentoriranja sem bil v čistem začetku poslovne poti (pričel sem kot udeleženec programa mladi podjetnik), a sva prav hitro skupaj našla prave ideje, kontakte in načine kako doseči željeni cilj, na tej poti pa mi je stalno stala ob strani in me podpirala. Prav tako je bil vsak najin pogovor navdihujoč ter izpopolnjujoč, lahko bi rekel, da ko skoraj nihče ni verjel v mojo poslovno idejo, je bila Urša vedno tam zame in mi pomagala razviti kar se da uspešen način, da željeni cilj dosežem za kar sem ji iz srca hvaležen.Najti ljudi kot je Urša je redkost ne samo zaradi izkušenj v poslovnem svetu (ki jih ima seveda ogromno), ampak tudi zaradi njenega velikega srca, saj sočloveka razume in mu želi pomagati na kar se da prijazen in uspešen način. Ne glede na to, kako daleč je vaš željeni cilj ali kako nenavadna je mogoče poslova ideja sem 100% prepričan, da bosta skupaj z Uršo našla način, kako to uresničiti! Hvala za vso pomoč in znanje Urša, zlata si!
Draga Urša, v treh urah pogovora s tabo v februarju sem dobila toliko idej, nasvetov in napotkov, da mi uspeva zelo lepo krmariti v službi in usklajevati službo z osebnimi poslovnimi interesi. Pogovarjam se drugače, vnaprej si pripravim strategijo pogovora. Delam drugače, naloge poskušam narediti najbolje kot znam, z vso skrbnostjo.Skratka, dala si mi več kot si lahko misliš. Našla sem te v trenutku, ko sem te najbolj potrebovala in dala si mi tisto, kar sem najbolj potrebovala. Kar ne morem verjet, da imam to srečo, da te poznam. Iz srca ti želim, da se ti vse dobro povrne. Zame si in boš vedno ostala izjemna ženska.
Ko sem se vpisala v program podjetništva za mlade, sem bila malo skeptična o vsem skupaj. Po opravljenem programu pa sem se počutila odlično! Mentorica Urša si je sama izbrala svoje mentorirance in po vsej sreči sem bila tudi jaz med njimi. Njena pozitivna energija se je čutila že v njenem prvem sporočilu, ko pa sva se videli v živo sem se počutila, kot da jo poznam že celo življenje. Odlično mi je svetovala pri moji organizaciji dela in mi dala veliko uporabnih nasvetov pri vodenju salona za kosmatince. Ostali sva prijateljici in še danes se rada obrnem k njej po nasvet. Zame je Urša najboljša motivatorka in mentorica.
Za Uršo sem izvedela na Facebooku, in sem zelo vesela, da sem dobila priporočilo za njo. Zelo me je toplo sprejela v svojo družbo, pričakala me je z polnimi dobrotami na mizici. Počutila sem se, kot bi bila na kavici z prijateljico. Dobila sem zelo veliko koristnih informacij in sploh ne dvomim, da se bo moja poslovna pot naprej odvijala brez težav. Hvaležna sem Urši, ker si je vzela čas zame in da se mi je posvetila maksimalno kar lahko. Brez pomisleka Uršo toplo priporočam tudi vsem ostalim, kajti je mojstrica v svojem delu.
Kako sem doživela moje srečanje z Uršo? Pričakovano super oz. še bolj super. Njen sprejem, dobrodošlica, male-velike pozornosti, ki človeka v trenutku sprostijo in ga spravijo v dobro voljo. Prijeten pogovor in obenem zelo strokovno obarvan. Všeč mi je bilo, ker se je že poglobila v mojo »zgodbo«, pripravila smernice in predloge za izboljšave mojega dela, predvsem na področju širjenja mreže, promocije, marketinga ipd. Misli in ideje so kar letale sem in tja med najinim pogovorom in nekaj uric je bilo mimo, ne vem točno kdaj. Za piko na i sem bila presenečena in vesela, da sem že naslednji dan zjutraj dobila vse predloge in napotke po mailu, strnjeno, zapisano, kot se »šika«, da sem bila tokrat na potezi samo še jaz, da grem v akcijo. Pa sem si ob tem še mislila: »Ta ženska pa res vse poštima, ko mi mirno spimo. Carica! Pure energy.«Hvala ti za nov zagon, energijo, pozitivne misli in nove ideje. In res je, da je vse možno, samo, če imaš Passion.
Do srečanja z Nefiksom, nisem nikoli razmišljala, da bi se samostojno podala v podjetniške vode. Njihov projekt Kolegice, me je spodbudil, da sem pričela razmišljati v čem sem dobra in kaj me veseli. Moja mentorica Urša Žorž mi je pomagala otresti se strahu pred samostojno potjo in sedaj sem samostojna podjetnica, ki se ukvarja z ličenjem…Moja predraga super ekstramega mentorica Urša Žorž je tista, na katero se obrnem, ko dvomim, kako naj se odločim, ko ne vem, kam in na koga naj se obrnem za določeno stvar. Vedno imam to srečo, da lahko pokličem Uršo in dobim toplo besedo in njeno mnenje-nasvet o težavi, ki me muči. Ona je moja zveza severnica, ki mi zmeraj pokaže pravo pot!
Zelo sem hvaležna Urši, saj sem jo lahko povabila na VIP TEA WITH ME kar k meni domov. Všeč mi je njena prijaznost in organiziranost. Spoznala sem jo v Kopru na predavanju o strasti, pomagala mi je najti motivacijo, da svojo strast čim prej spremenim v posel.V glavi sem imela veliko idej in hkrati totalno zmedo, kajti nisem vedela kako se česa sploh lotiti. Urša pa se je mojim načrtom temeljito posvetila in strokovno svetovala kako nadaljevati. Rekla mi je, da naj postavim močnejšo blagovno znamko, da vanjo vključim vse svoje produkte in storitve, zato se za ime naslova spletne strani<< lahko zahvalim njej. Postavila mi je tudi novo FB stran BOVEC Holiday House.Usmerila me je, naj se najprej osredotočim tja, kjer lahko z manj vložka trenutno največ dosežem. Strukturirala mi je korake zaporedja aktivnosti, saj pred najinim srečanjem nisem natančno vedela kdaj časovno in kako finančno naj se česa lotim. Pogovarjali sva se o strategiji dodane vrednosti, dvigovanju cene in o povečanju prihodkov.Z Uršo si želim ohranjati stike, zato se bom z njo sestajala vsakih 6 mesecev, ker mi resnično s srcem pomaga napredovati v pravi smeri. Povezala me je tudi z osebami, ki mi pomagajo vzajemno sodelovati na področjih, na katerih sama nimam toliko izkušenj.Vsem tistim, ki želite delati s strastjo in pri tem uspeti, iskreno priporočam svojo mentorico Uršo, ki vse poštima medtem ko vi spite.”
Če s podjetništvom nikoli nisi imel izkušenj, se ti zdi, da te na samostojni poti čaka predvsem ogromno ovir in preprek. Urša jih je na svoji podjetniški poti do-živela in pre-živela kar nekaj. Zato je iskren pogovor z njo zlata vreden. Všeč mi je njena neposrednost, v množici idej zazna tiste, ki bi se jih dalo razviti v uspešen projekt. Pri njej imaš vselej občutek sprejetosti. Gostoljubno te povabi v svoj dom in te posluša. Ne gleda na uro, ampak ti nameni vso pozornost, ponudi kontakte ljudi, ki bi ti lahko pomagali na bodoči podjetniški poti.Urša nate ne pozabi, ko odideš skozi vrata njenega stanovanja. Po elektronski pošti te vsake toliko opomni, o čem resnično sanjaš, postreže ti z informacijo ali dvema v smeri, kjer vidi uresničitev tvojega projekta.Urša pomaga v bodočih podjetnikih strast spremeniti v posel, moja izkušnja z Uršinim svetovanjem pa je, da je Uršina strast pravzaprav – verjeti v ljudi.
Vedno, preden se srečava, se vprašam: “Kaj bova pa tokrat počeli na srečanju? Kaj naj Uršo vprašam? Kaj si želim jo vprašati oz kaj si želim slišati od nje?” In nikoli ne najdem odgovora vse dokler se ne srečam z njo.Ima sposobnost “prebrati” moje misli in praktično postavlja vprašanja in odgovore, še preden bi karkoli rekla in enostavno mi je ta način dela z njo pisan na kožo. Konec koncev, zato so “mentorji”, da vidijo tisto kar sami ne vidimo, da vedo kaj si želimo, ko še sami nismo prepričani, da še preden postavimo vprašanje, nam že podajo odgovor. Enostavno povedano – boljšega mentorja/mentorice nebi mogla imeti.Obožujem njena poročila, povzetke, ki mi jih redno pošilja, saj me vedno znova spomni na moje želje, zastavljene cilje, ko sem že vse pozabila, mogoče celo podvomila vase, me ona spodbuja in mi pomaga na vseh področjih.Vse izražene želje, cilje, sprejme in me takoj usmeri, mi poda vse napotke, rešitve, možnosti…vsa čast za to sposobnost.Predvsem pa moram sporočiti, da je prijateljica, ki bi si jo vsak želel imeti in sem neizmerno hvaležna, da imam to čast sodelovati, ustvarjati, rasti z njo.
Sem ena tistih, ki se je v samostojno podjetništvo podala pogumno, z vizijo, s sicer skokom na ne povsem sigurno podlago, vseeno pa z zaupanjem, da mi bo uspelo. Končno sem delala vse tisto, kar sem si vedno želela. Iz hobijev ustvarjala posel….pa se je vseeno malo zataknilo, ali bolje rečeno upočasnilo. In na enkrat ne veš več kam…., kako…. Kje je fokus? In tako sem se ozrla malo naokoli po spletnih straneh uspešnih podjetnic, ki sem jih med drugim spoznala tudi na dogodku 500 podjetnic. Urša Žorž pa je v kotičku svoje spletke ponujala kar zmenek v živo. Takoj sem se odzvala in nestrpno pričakovala odgovor. Nagovor namreč brez kakega marketinškega celofana ponuja urico pogovora z Uršo. Na številnih ostalih straneh naletiš na različne zloženke, liste, nasvete, kot namig do kake večje investicije v izobraževanje, Urša pa ponuja urico klepeta z njo osebno. In sva se dogovorili, potrdili….in dobili.Moj prvi vtis? Kot bi šla na kofe s prijateljico 🙂 …. Luštna, odprta in tako kot naslov njenih predavanj….strastna. Razložim ji kaj počnem, kako to počnem, kje se vidim in kaj mi prižiga plamenček strasti. Vse ok, ampak tako kot energijo je treba tudi strast usmeriti in napajati. V zaprtem prostoru bi jo razneslo!Urša mi je nanizala nekaj odličnih nasvetov. Od tega kje točno začeti, kako okrepiti prepoznavnost in predvsem KAJ je moja prepoznavnost. Vlaganje časa in denarja v znamko, ki krasi vizitko res nima pomena, če te večina strank išče po lastnem imenu. Svoje strasti bom tako seveda obdržala in še naprej prižigala, temelje pa povsem preuredila. Pred začetkom sem zastavila še nekaj prioritet in manjših ovir. Tudi pretiran multitasking se ne obnese. Ampak sedaj res vem kaj so moji stebri in kaj temelji. TO pa se mi zdi sploh pri začetnikih res bistvenega pomena. S strastjo brez fokusa se lahko hitro opečeš. Pomembno je kam umerite energijo in vizijo.Urša hvala za lušten klepet in zlate nasvete. Priporočam!
Z Uršo naju je lani spoznal Aljaž, skupen prijatelj. Že ob prvem srečanju sem ugotovila, da imava kar nekaj skupnih točk 😉 Ko sem na FB –ju komentirala pod objavo 55 women for 55 dreams, me je Urša izžrebala kot nagrajenko. Darilo je bilo obisk pri njej doma, kjer sva najprej imeli pogovor o mojih strasteh, kako moje ideje spraviti v realnost in kako še bolje prodati mojo knjigo Slovenija, turistična monografija. Urša me je povprašala, kaj so moji cilji, kaj želim v življenju in mi dala vrsto predlogov na osnovi tega, kar sem ji povedala. Urša mi je dala kar nekaj kontaktov in nasvetov, od katerih sem nekatere že speljala, ostale pa še bom 😉Po najinem pogovoru sem pa imela priložnost še kuhati s Tinom, njenim sinom, ki je res pravi kuharski mojster! Tin je nadzoroval, kako sem kuhala rižoto s treviškim radičem in rdečim vinom, ko smo pojedli pa sva skupaj pripravila še sladico, slastne figurice. Res smo preživeli čudovitih nekaj ur, ki so minile kot bi trepnil.Hvaležna sem Urši, da me je vključila v svoje strastno pleme! Se že dogovarjava, da bova vsaj eno skupno strast – naučiti se plesati tango – kaj kmalu skupaj realizirali!
»Uršo sem spoznal čisto po naključju. Že ob najinem prvem telefonskem pogovoru sem začutil njeno pozitivno energijo. Takoj je privolila v najino srečanje in vnaprej sem vedel, da bo to zelo zanimiv klepet. 🙂 No, moram priznati, da me je na srečanju presenetila še bolj kot sem pričakoval. Točno je vedela kaj želim slišati in na kakšen način moram razvijati posel, da bodo sčasoma sledili rezultati. Bistveno pa je, da so njeni nasveti posledica praktičnih izkušenj, torej so realni in učinkujejo. To je neprecenljivo. Takšnih nasvetov ne dobiš kjerkoli.Poleg tega je Urša enciklopedija kontaktov…ne pomnim, da bi kadarkoli srečal osebo, ki bi imela tako širok krog poznanstev. To je vsekakor posledica uspešnega in predanega dela.Vsakemu, ki želi izbrati prave korake na poslovni poti, vsekakor priporočam Uršo. Je čudovita oseba, ki te zna navdušiti. Zna živeti življenje :)«
»Urša je fenomenalna poslovna ženska. O njej sem prvič slišala skozi dogodek 500 podjetnic, na katerem sem se srečala z motiviranjem poslovnih žensk. Sama sem na samostojni poti že nekaj let, a premalo uspešno. Sem pa človek, ki rad hodi po svoji poti. Od dogodka naprej sem spremljala organizatorke, njihovo delo in se odločila za VIP srečanje z Uršo. Šla sem brez velikih pričakovanj, zavedala pa sem se, da mi srečanje lahko zelo spremeni način delovanja. Urša je v tem perfektna, zna zmotivirati človeka, mu prikazati, kaj je pomembno, včasih neizbežno, če želiš graditi svoj pot.Kar pa mi je najbolj všeč pri njej, je jasna struktura. Točno se zaveda, kakšna pot je potrebna. V prvem kontaktu z njo sem izpostavila ravno to, da se želim naučiti korakati. In res je imela zame pripravljene jasno zastavljene, strukturirane korake.Zelo mi je všeč tudi njena odprtost, ker sem tudi sama pristaš odprtosti že v štartu posla, ne glede na to, kakšen posel se greš. Verjamem, da s tem privlačiš dobre energije, ljudi. Včasih seveda tudi kaj ne uspe, ampak verjamem, da se vedno vse zgodi z namenom.Neverjetna je tudi njena pripravljenost biti na razpolago za pomoč in v veliko podporo tudi po srečanju. To je zame pravi motivator, ki se veseli s tabo tvoje nadaljnje poti. In to je to, kar sem jaz osebno potrebovala. Nekako sem začutila, da ona to nosi v sebi in jo zato resnično priporočam vsakemu, ki se spopada na začetku ali na sredini poti, ali ko zazna, da se vse skupaj ustavi, naj ne čaka, ker samo od sebe se to ne bo spremenilo. Če ne najdemo pri sebi tistega vzvoda, poiščimo pomoč. Urša je zame definitivno oseba, ki te bo premaknila, če boš seveda sam to želel!«
Urša že več let izvaja mentoriranja, svetovanja in podjetniške delavnice za Mrežni podjetniški inkubator Koroška (MPIK), ki deluje v okviru RRA Koroška. Sodelovanje z njo nam je zaradi njene neverjetno pozitivne energije, srčnosti, prijaznosti, strokovnosti in zanesljivosti vedno v veselje. Urša predstavlja veliko dodano vrednost za člane naše skupnosti – to so potencialni podjetniki in startup podjetja. Potrebujejo ravno to, kar daje Urša – razumevanje in sposobnost vživljanja v njihove potrebe, opogumljanje, ko je potrebno narediti korak naprej, pomoč pri boljši organiziranosti, jasne usmeritve pri razvoju poslovne ideje, dostopnost, strokovnost ter naravnanost k doseganju konkretnih rezultatov. Verjamemo, da bomo skupaj z Uršo pomagali soustvarjati še mnoge uspešne podjetniške zgodbe!
Gašper Dolinar, I Draw My Passion
MAGDA iz Ljubljane
SAŠA VREČAR, Pasji salon Bandito
SARA HODŽIĆ, Saorsa beauty
MATEJA KOMEL, Deep Passion by Mateja
DEJA SULJKANOVIČ, Uršina mentoriranka v projektu Kolegice
MIHAELA RUPNIK, Bovec Holiday House, tourismslovenia.eu
SAŠA PERPAR,
Avokado - Center dobrih življenjskih praks
ELIZABETA SULJANOVIĆ, mentoriranka v projektu Kolegice
LUCIJA ŠUŠTERŠIČ, LaCardea
MORANA POLOVIČ, Morana Polovič, s.p.
ANDREJA CILENŠEK, www.andrejacilensek.com

Moje izkušnje s področja mentoriranja

 • Mentorica v “Natečaju za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo
  predstavitev podjetnic začetnic 2020″; SPIRIT Slovenija, javna agencija (od 2020 dalje)
 • Mentorstvo finalistov (kategorija osnovna šola, srednja šola) v tekmovanju POPRI (od 2021 dalje)
 • Mentorstvo in priprave ekip na Tekmovanje POPRI (od 2022 dalje)
 • Mentorica različnim podjetnicam in podjetnikom (od 2015 dalje)
 • Mentorica v RRA Koroška d.o.o. (od 2020 dalje)
 • Mentorica v Primorskem tehnološkem parku d.o.o. (od 2019 dalje)
 • Mentorica v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva Postojna (od 2019 dalje)
 • Mentorica v Inkubator d.o.o. Sežana (od 2019 dalje)
 • Mentorica v projektu Usposabljanje za mlade podjetnike 2018-2019 (Mladi Podjetnik; od aprila 2018 do marca 2019)

  Ostale izkušnje s področja mentoriranja si poglejte tukaj<<
Strinjanje s pogoji*

Darila za vas

PRIROČNIK ZA MLADE

Priročnik je namenjen mladim od 15 pa tja do 25. leta. Pomagal jim bo odkriti njihove prednosti, sanje, ideje in jim morda olajšal odločitev, kam in kako naprej v življenju.

Avtorica: Urša Žorž Požrl

PREBERI VEČ+
ODKRIJTE SVOJO STRAST, DA JO BOSTE LAHKO PRENESLI V POSEL

Vpišite se in prejmite 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST.

Avtor: Scott Dinsmore

Prevedla in preuredila: Urša Žorž Požrl

ŽELITE ORGANIZIRATI DOGODEK IN POTREBUJETE POMOČ?

Vpišite se in prejmite e-knjigo z naslovom: Male skrivnosti organizacije dogodka.

Avtorica: Urša Žorž Požrl

Pod mojim mentorstvom so se uresničile marsikatere sanje in v posel prelevile prenekatere osebne strasti. Z veseljem pomagam tudi vam. Naj bo vaše delo vaša strast!

prijava na e-novičke
Strinjanje s pogoji*
SPLOŠNE INFROMACIJE
naziv podjetja:
naslov:
DAVČNA ŠT.:
MATIČNA ŠT.:
TRR:
Eventio, Urša Žorž Požrl s.p.
Razgled 5a, 6310 Izola
SI29128617
3795578000
SI56 1010 0005 9896 137
(Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI
COPYRIGHTS © 2023 ALL Rights reserved by mighty-krulz

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi e-knjigo Male skrivnosti organizacije dogodka

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi 27 vprašanj, ki vam bodo pomagala odkriti vašo STRAST

Strinjanje s pogoji*

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi priročnik za mlade: Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam

Strinjanje s pogoji*